Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Condiţii privind traficul auto şi transportul intern

În Grecia, reţeaua de autostrăzi este de bună calitate. Circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului. Legea sancţionează conducătorii auto depistaţi a avea o alcoolemie mai mare de 0,24 g/l (contravenţie) şi 0,50 g/l (delict). Începînd cu luna septembrie 2006, a fost majorat cuantumul amenzilor (cu un procent variind între 100% şi 400%) pentru unele dintre contravenţiile cele mai des întîlnite privind regimul circulaţiei rutiere: trecerea pe culoarea roşie a semaforului, nepurtarea centurii de siguranţă, vorbitul la telefon mobil în timpul condusului (cu excepţia cazurilor de utilizare a dispozitivelor "hands-free"), neacordarea de prioritate etc. Permisul de conducere moldovenesc este valabil o perioadă de 90 de zile de la data intrării pe teritoriul Greciei.

În Atena funcţionează o vastă reţea a transportului public (troleu, autobus, metrou, trenuri interurbane, tramvai) care asigură conexiunea cu diferite regiuni şi suburbii ale Atenei. Calea ferată interurbană (8 euro) asigură legătura între Aeroportul Internaţional din Atena şi centrul capitalei, de unde cu ajutorul metroului devine accesibil oricare punct al Atenei şi portul Pireu, inclusiv şi alte oraşe, deoarece liniile de metrou trec prin staţiile centrale de trenuri şi autobuse cu destinaţie interurbană. Tichetele pentru călătorie pot fi procurate la chioşcurile de la staţiile centrale de transport public sus menţionat. Programul de lucru a linilor de autobuze şi trolee este de la 05-00 pînă la 00.30, metrou – de la 05-00 pînă la 00.00. Tramvaiul circulă fără întrerupere.

În restul ţării şi pe insulele, căile de comunicarea între oraşe şi sate, sunt asigurate de autobuze şi trenuri. Biletele sunt realizate la staţiile de autobuz sau chiar în interiorul autobuzului. Comunicarea cu insulele din Marea Egee, se realizează din portul maritim Pireu şi Rafina, cu insulele din Marea Ionică din portul Killini, situat la nord-vestul Peloponnesului. Legăturile cu insulele Kifira, Samotraki, Salamin, Sporad, muntele Athos sunt asigurate prin comunicaţiile locale de pe aceste insule cu oraşele mai mari din apropiere.