Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Evenimente

Dumitru Gurău este noul preşedinte al Asociaţiei Moldo Elene Orfeu Atena

Violeta Slusarenco s-a retras din conducerea Orfeului.

În sânul Asociaţiei Moldo Elene Orfeu, duminică, 27 februarie a.c., au avut loc alegeri pentru postul de preşedinte al asociaţiei din Capitală, dar şi pentru constituirea noului Consiliu de Conducere al asociaţiei. Cu această ocazie, Violeta Slusarenco, care deţinea funcţia de preşedinte, s-a retras, ieri, duminică, 27 februarie a.c., din postul de preşedinte al Asociaţiei Moldo Elene Orfeu din Atena, dar şi din conducerea asociaţiei din capitală, lăsând loc unor nume noi.

 

Noul preşedinte al asociaţiei este Dumitru Gurău, vicepreşedinte în consiliul condus de Violeta Slusarenco, alături de care în postul de vicepreşedinte stă tânăra studentă Dorina Izbisciuc precum şi Louminitsa Kotsopoulou, care a fost investită cu un nou mandat de secretar general al asociaţiei.

„Este o schimbare firească. Asociaţia îşi continuă activitatea cu noii oameni şi chiar dacă eu nu mi-am depus candidatura nici în consiliul de conducere, nu înseamnă că nu sunt alături de noua conducere. Eu voi rămâne alături de asociaţie şi de noul preşedinte pe care eu l-am propus”, ne-a spus Violeta Slusarenco. Referitor la discuţiile despre originea membrilor acestei asociaţii, fosta preşedintă, a menţionat: „Consiliul nostru este format din cetăţeni moldoveni care deţin şi cetăţenia română. Asociaţia este formată din basarabeni români, iar românitatea este identitatea noastră”.

La sediul Asociaţiei Moldo Elene Orfeu, în ziua alegerilor, după investirea noului preşedinte, s-a deplasat şi fostul preşedinte al românilor din Atena, George Tegu, care l-a felicitat pe Dumitru Gurău pentru noul mandat.

George Tegu şi Violeta Slusarenco au purtat o discuţie amiabilă de faţă cu membrii asociaţiei, în care au depănat amintiri de pe vremea colaborării Asociaţiei Moldo Elene Orfeu şi Comunitatea Sf. Ştefan Cel Mare, atunci când cei doi foşti preşedinţi se aflau la conducerea asociaţiilor respective. Violeta Slusarenco a mulţumit personal domniei sale George Tegu pentru sprijinul acordat pe durata mandatului său, timp în care Orfeu era sprijinită esenţial de Comunitatea Sf. Ştefan Cel Mare din Atena.

Şi RoMedia.gr a urat mult succes noii conduceri, dând asigurări că ziarul on line românesc din Grecia le va sta alături şi în viitor atât în calitate de co-organizator la viitoarele acţiuni, dar şi în calitate de români şi colaboratori în diferite proiecte.

Mai multe amănunte citiţi în interviul în exclusivitate oferit pentru RoMedia.gr de Violeta Slusarenco în chiar ziua retragerii din conducere, ce va fi publicat în zilele care urmează şi se intitulează „Un preşedinte poate să fie cu stea în frunte, dar fără o echipă bună nu poate face nimic”.

Ana Ţuţuianu – RoMedia.gr