PROGRAMARE
on-line

Galerie Foto

This text will be replaced


Privatization

Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Evidenţa consulară cu domiciliu permanent

Ce este evidenta consulara on-line?

Evidenţa consulară este procedura prin care cetăţenii Republicii Moldova, care călătoresc sau se stabilesc temporar sau permanent în străinătate, se înregistrează benevol pe lângă misiunile diplomatice sau oficiile consulare moldoveneşti în străinătate.

Înregistrarea în evidenţă consulară nu este obligatorie. Acest serviciu consular este gratuit.

De ce trebuie sa mă înregistrez?

Înregistrarea pe lângă ambasadele şi consulatele Republicii Moldova permite ca acestea să cunoască despre aflarea temporară sau permanentă a cetăţenilor moldoveni într-un anumit stat şi să-i ofere o gamă largă de servicii informaţionale. Prin intermediul evidentei consulare on-line, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor dispune de datele de contact ale cetăţenilor săi şi îi vor putea contacta pentru ca să-i:

Ce trebuie sa fac pentru a fi luat la evidenta consulara?

Pentru a fi incluşi în evidenţă consulară, cetăţenii Republicii Moldova, care călătoresc sau se stabilesc temporar sau permanent în străinătate, urmează să acceseze opţiunea de mai jos "Includerea on-line la evidenta consulara" şi sa completeze câmpurile cu datele personale de contact solicitate. Procedura de înregistrare în evidenţă consulară durează până la 3 zile lucrătoare, în decursul cărora persoana va primi o confirmare la adresa de email indicată de solicitant.

Prin completarea câmpurilor cu date personale şi transmiterea acestora către ambasadele şi consulatele Republicii Moldova, pe numele cetăţeanului se creează un cont individualizat care este gestionat nemijlocit de către cetăţean.

Ce se întâmplă cu datele mele personale?

Datele persoanele transmise în regim on-line ambasadelor şi consulatelor Republicii Moldova sunt folosite de către acestea în exclusivitate pentru contactarea cetăţeanului înregistrat şi informarea lui despre diferite evenimente, situaţii excepţionale sau acţiuni care au tangenţă cu aflarea cetăţeanului în statul străin.

Ambasadele şi consulatele Republicii Moldova nu transmit datele personale ale cetăţenilor autorităţilor statelor străine, cum ar fi servicii imigraţionale, fiscale, ordine publică etc., sau autorităţilor Republicii Moldova. Datele personale sunt procesate doar cu acordul cetăţeanului.

Cetăţeanul care şi-a creat un cont de evidenţă consulară şi a transmis datele sale personale, poate în orice moment să anuleze contul său şi, astfel, datele sale personale vor fi radiate în regim automatizat din baza de date a ambasadei sau consulatului Republicii Moldova.

  Regulament Evidenta Consulara