Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Informaţii utile în cazurile de comitere a accidentelor de circulaţie

În caz de accident de circulaţie, chiar şi de mică importanţă, o constatare a poliţiei este obligatorie. Completaţi, împreună cu cealaltă parte, formularul tip pus la dispoziţie de societăţile locale de asigurări, privind producerea accidentului. Notaţi elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat în accident şi ale societăţii de asigurare a acestuia. Dacă în urma accidentului sunt răniţi, conducătorul auto străin poate fi reţinut şi prezentat tribunalului, care va stabili partea sa de responsabilitate. În astfel de cazuri se recomandă angajarea unui avocat local. Adresaţi-vă pentru sprijin partenerului societăţii moldoveneşti de asigurări din Grecia, care figurează pe Cartea verde.

Fiecare poliţă de asigurare emisă de o societate de asigurări autorizată din Republica Moldova are înscris pe ea un număr de telefon la care se răspunde în regim de permanenţă.

Apelaţi numărul de telefon înscris pe poliţă şi urmaţi toate instrucţiunile ce vă sunt adresate. Păstraţi documentele de plată până la reîntoarcerea în ţară pentru a le prezenta societăţii de asigurare.