PROGRAMARE
on-line

Galerie Foto

This text will be replaced
Privatization

Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Program de stagiere în cadrul Ambasadei RM din Grecia

Ambasada Republicii Moldova în Republica Elenă, oferă studenţilor şi tinerilor absolvenţi de studii universitare, originari din Republica Moldova oportunitatea efectuării unei stagieri în cadrul Misiunii diplomatice din Atena.

Participanţii vor obţine noi cunoştinţe şi abilităţi, cu privire la diplomaţie şi relaţii internaţionale, diplomaţia economică, drepturile omului, priorităţile RM în diverse domenii, integrarea europeană a ţării noastre, etc. De asemenea, vor avea şansa a participa împreună cu membrii Ambasadei la diverse reuniuni şi întrevederi, pentru a explora nemijlocit oportunităţile si dificultăţile promovării intereselor naţionale în contextual dezvoltării internaţionale.

ELIGIBILITATE: Programul este deschis pentru participare atât pentru studenţii de la facultăţile de relaţii internaţionale, precum si publicului larg, care îndeplinesc următoarele cerinţe:

CRITERIILE DE SELECTARE A CANDIDAŢILOR:

Candidaţii selectaţi vor avea experienţa unui program de cunoaştere activă a particularităţilor serviciului consular şi diplomatic, fiind îndrumaţi de către diplomaţii detaşaţi de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova. Stagierea va include participarea în cadrul unor acţiuni consulare, iniţiative culturale şi educaţionale, relaţii publice şi subiecte de natură diplomatică.

PROGRAMUL DE STAGIERE se va desfăşura pe baza de voluntariat, pe o perioadă neîntreruptă de 1-2 luni, timp în care se vor afla sub autoritatea unui Diplomat-Mentor. Ambasada va selecta din numărul candidaţilor interesaţi de program, un număr de 2 sau 3 persoane admise pentru următoarele 2 luni de stagiere. Examinarea aplicaţiilor din partea persoanelor interesate se va efectua pe durata întregului an.

Cei interesaţi de acest Program, sunt rugaţi să-şi depună actele solicitate pentru concurs în format electronic, trimiţându-le la adresa de e-mail: atena@mfa.md.