Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Ştirile Diasporei

Atelier de mărțișoare “Mâini dibace”, ediția a III-a

Atelier de mărțișoare “Mâini dibace”, ediția a III-a

Pe 2 martie, Uniunea Moldo-Elenă “Alexandru Ipsilantis” a invitat copiii și părinții la Centrul Cultural din sectorul Kypseli, orașul Atena. Evenimentul a fost organizat la inițiativa Președintelui Uniunii Svetlana Lisagor Vergis, cu ajutorul artistului plastic Veaceslav Bondarciuc și susținerea Primăriei de sector.

Copiii și părinții au confecționat mărțișoare și cărți colorate, cu aplicații de flori făcute cu multă dibăcie de ei înșiși, după care au vizionat filmul “Maria Mirabela”. Sărbătoarea Mărțișorului a creat un prilej deosebit pentru părinți de a-și depăna amintirile din copilărie, povestindu-le celor mici despre viața din satele din Moldova, viața lor școlară, dar și legende și istorioare de primăvară.

Atelierul “Mâini dibace” a devenit o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă “Alexandru Ipsilantis”. În fiecare an de sărbători, copiii se adună pentru a-și dezvolta creativitatea, a se implica în grupuri de lucru cu conaționalii lor de diverse categorii de vârstă, și nu în ultimul rând, de a comunica în limba română.

Organizarea acestor activități are și scopul nobil de a uni comunitatea moldovenilor din Atena, de a-i motiva să participe în acțiuni menite să păstreze și să promoveze obiceiurile și tradițiile naționale.

La finele atelierului, copiii și părinții au primit în dar ”Mărțișoare cu DOR de Acasă”, oferite de către Biroul pentru Relații cu Diaspora.

Text: Svetlana Lisagor Vergis

Foto: Veaceslav Bondarciuc

Video: https://www.youtube.com/watch?v=kJeibCtb8hE&feature=youtu.be

Foto: https://www.facebook.com/notes/uniunea-moldo-elen%C4%83-alexandros-ipsilantis/ansamblul-de-dansuri-moldoveneasca-in-cartea-legendelor-pe-scena-din-atena/847102152060861