Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Ştirile Diasporei

Copiii lumii dansează și cântă pentru pace

Copiii lumii dansează și cântă pentru pace

Vineri, 3 iunie, în municipiul Kifissia din Atena s-a desfășurat Festivalul cultural dedicat Zilei Internaționale a Copilului, cu genericul “Copiii lumii dansează și cântă pentru pace”.

Frumosul eveniment s-a desfășurat la inițiativa Centrului de sprijin și promovare a patrimoniului cultural al Ucrainei “Trâmbița” din Grecia, cu sprijinul Organizației culturii și sportului pe lângă primăria Kifissia și al Ambasadelor Ucrainei, Republicii Moldova, Armeniei și Georgiei în Grecia. Asociații și grupuri culturale din mai multe țări s-au alăturat evenimentului pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Copilului și pentru a transmite mesaje de pace și prietenie prin prisma unei activități culturale desfășurate sub paleta colorată a muzicii și dansului caracteristic fiecărei țări.

Republica Moldova a fost reprezentată de grupul de copii “Mugureii” și ansamblul de dansuri “Moldoveneasca” din cadrul Uniunii Moldo-Elene “Alexandru Ipsilantis” , cu o prestație extraordinară de dansuri și cântece.

De asemenea, la eveniment au fost prezente persoane oficiale, printre care: Mitropolitul Velestinou Damaskinos, Mitropolitul Glyfadei Pavlos, Arhiepiscopul armenilor ortodocsi din Grecia Khoren Togramatzian, Primarul Kifisias dl George Thomakos, Ambasadorul Ucrainei, dl Volodimir Skourof și Ambasadorul Republicii Moldova dl Valentin Ciumac.

Autor: Svetlana Lisagor, Președinta Uniunii Moldo-Elene “Alexandru Ipsilantis”