Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţi ale ambasadei

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă Anatol Vangheli și-a prezentat scrisorile de acreditare

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Elenă Anatol Vangheli și-a prezentat scrisorile de acreditare

La 20 iulie, Ambasadorul Anatol Vangheli și-a prezentat scrisorile de acreditare Președintelui Republicii Elene Prokopios Pavlopoulos, în calitate de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova.

În discuția cu Președintele elen au fost evocate bunele relații dintre Moldova și Grecia, precum și dorința de aprofundare a acestora. Cu această ocazie, Ambasadorul Anatol Vangheli a evidențiat prioritățile mandatului său și a reiterat importanța consolidării dimensiunii politice și comercial-economice, precum și a intensificării dialogului cultural și interuman, având în vedere prezența unei numeroase diaspore în Republica Elenă.

Președintele Prokopios Pavlopoulos a adresat felicitări noului Ambasador și a reiterat susținerea în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, evidențiind importanța realizării de către țara noastră a reformelor interne.

Domnul Anatol Vangheli a fost desemnat în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Elenă conform Decretului Președintelui din 29 mai 2017 și și-a început activitatea la Atena pe 14 iulie 2017.