Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţi ale ambasadei

Sărbătoare la Ambasada Republicii Moldova în Grecia, copii din diasporă au primit în dar câte un abecedar „Albinuţa”!

Sărbătoare la Ambasada Republicii Moldova în Grecia, copii din diasporă au primit în dar câte un abecedar „Albinuţa”!

Pe 04 august curent, în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă a avut loc ceremonia de înmânare a abecedarelor „Albinuța” copiilor de vârstă preșcolară din diasporă. Acțiunea a fost realizată de Ambasadă în comun cu autoritățile din RM.

Abecedarele „Albinuța”, semnate de Grigore Vieru au fost recepționate prin intermediul Biroului relații cu diaspora al Cancelariei de Stat, cu scopul de a încuraja copii din diasporă să învețe limba maternă, să păstreze legăturile cu țara de origine și în acest fel, să promoveze tradițiile, cultura și valorile neamului în rândul cetățenilor stabiliți peste hotare.

Cărțile au fost însoțite de un semn de carte cu un mesaj din partea Prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip: „Dragă copile, învață carte şi vei avea parte de o viaţă mai bună, perseverează pe calea cunoștințelor, astfel ca Republica Moldova, ţara părinţilor tăi şi a ta, să fie mândră de tine!”.

Ambasada mulțumește reprezentanților diasporei pentru bunele relații și colaborarea frumoasă!