Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Noutăţi ale ambasadei

Colaborare dintre Ambasadă și Asociația diasporală „Al. Ipsilanti”

Colaborare dintre Ambasadă și Asociația diasporală „Al. Ipsilanti”

Atelierul de iarnă pentru copii

Sâmbătă, 9 decembrie Uniunea Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis”, a organizat atelierul de iarnă „Mâini dibace”, anul V. Comunitatea a invitat copiii și părinții la Centrul Cultural a primăriei și, cu ajutorul studenților de la Universitatea Tehnică din Atena, Ecaterina Șuiu și Stefan Hortolomei, cei 21 de copii participanți însoțiți de părinți și bunici, cot la cot au confecționat brăduți ingenioși din hârtie și i-au împodibit cu perle colorate.

Ținem să menționăm participarea la eveniment a copiilor lucrătorilor ambasadei țării noastre în Republica Elenă, împreună cu părinții lor, care au salutat inițiativa evenimentului și importanța implicării copiilor în activități creative, precum și au felicitat participanții cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Surpriza evenimentului a venit tocmai din Moldova, este vorba despre păpușarul Olga Martinova, care a ajuns la eveniment însoțită de moșneagul din povestea „Fata babei și fata moșneagului”. Moșneagul la rândul lui, a felicitat copiii pentru dibăcia lor iar la plecare a promis că se va reântoarce la primăvară cu baba și cu fetele ...

Atelierele „Mâini dibace” sunt o tradiție pentru Uniunea Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” dat fiind faptul că, în fiecare an de sărbătorile calendaristice și cele naționale, copiii sunt invitați la atelierul de creație pentru a confecționa obiecte specifice tradițiilor și sărbătorilor din Moldova. De asemenea, un alt scop este comunicarea copiilor în limba română. Organizarea activităților de acest fel mai are ca scop consolidarea comunității de moldoveni din regiunea Attiki, să-i motiveze să se implice în acțiuni care țin de păstrarea și promovarea obiceiurilor și traditiilor noastre. La finalul evenimentului s-au servit prăjituri și s-a discutat despre următorul eveniment care urmează să se realizeze în data de 23 decembrie, Matineul de iarnă cu genericul „Am venit să colindăm”, anul V.

Mulțumiri membrilor Uniunii și părinților pentru organizare și participare! Sărbători fericite !

Svetlana Lisagor Vergis, președintele Uniunii

Mai multe fotografii aici: https://goo.gl/E1iQFh.