PROGRAMARE
on-line

Galerie Foto

This text will be replaced
Privatization

Ministerul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel E-services Registru Chamber

Noutăţi ale ambasadei

Perspectiva Parteneriatului Estic discutată la Nicosia

Perspectiva Parteneriatului Estic discutată la Nicosia

La 12 decembrie 2018, la Nicosia, Cipru, s-a desfășurat Masa rotundă cu tematica „Parteneriatul Estic: prezent și viitor”, organizată de ambasadele Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei, cu susținerea Reprezentanței Comisiei Europene.

În cadrul evenimentului, au fost abordate subiecte legate de stadiul actual al colaborării acestor țări cu Uniunea Europeană în formatul menționat, nivelul de implementare a reformelor, precum și perspectivele de viitor.

Ambasadorii celor 3 țări au reiterat necesitatea depunerii în continuare a eforturilor pentru promovarea mai puternică a sectoarelor cheie precum economia, guvernare, conectivitate și conexiunea digitală.

A fost exprimat speranța ca în anul 2019, cu ocazia aniversării a 10 ani a Parteneriatului Estic, cele 3 țări vor putea înregistra un nou nivel de cooperare cu Uniunea Europeană, președinția căreia va fi deținută de România.

De menționat că un eveniment similar a fost organizat de Ambasadele Republicii Moldova, Georgia și Ucraina la Atena, Grecia, pe 28 noiembrie, curent.