Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Paşapoarte

Începînd cu 1 ianuarie 2011, în Republica Moldova, se eliberează în exclusivitate paşapoarte cu date biometrice (grupa sanguină, amprentele digitale, fotografia digitală). În paşapoartele părinţilor nu se includ datele despre copii. Paşapoartele eliberate pînă la 01.01.2011 vor fi valabile pînă la expirarea termenului de valabilitate.

Paşapoartele se eliberează pe un termen de 7 ani, pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani paşapoarte se eliberează pe un termen de 4 ani. Amprentele digitale în paşaportul copilului cu vârsta de până la 12 ani nu este obligatorie. În cazul, în care prelevarea amprentelor digitale este temporar imposibilă, paşaportul (documentul de călătorie) se eliberează pe un termen de 12 luni.

Perfectarea sau schimbarea paşaportului

Secţia consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Republica Elenă recepţionează documentele pentru perfectarea paşaportului.

Pentru aceasta este necesar de a depune personal la Misiune (conform programării) următoarele documente:

IMPORTANT!

Stimați concetățeni!

Solicităm respectuos cetățenilor Republicii Moldova solicitanți ai serviciilor consulare, antrenați în dosare judiciare, civile, penale sau de contencios administrativ (în deosebi solicitanților de perfectare a actelor de identitate – pașapoarte și buletine de identitate), să-și finiseze procerdurile de reglare procesuală (scoaterea de pe rol) ale acestora până la momentul adresarii către Ambasadă.

Despre antrenarea dvs în astfel de procese rugăm să informați Secția Consulară până la solicitarea de acordare a serviciilor consulare.