Galerie Foto

This text will be replacedMinisterul Afacerilor Externe şi Integarării Europene Registrul de Stat al Actelor Juridice al Republicii Moldova

Centrul de Apel Products of Moldova Airmoldova E-services Registru Chamber

Reglementări vamale

Regulamentul vamal grec conţine reglementări similare cu ale celorlalte ţări membre ale Uniunii Europene. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: ţigări: 200 bucăţi; 1 litru băuturi alcoolice; parfumuri 50 g. În virtutea legii nr. 5351/1932, orice persoană care scoate sau încearcă să scoată din Grecia obiecte antice este pasibilă să primească o pedeapsă între 1 lună şi 5 ani de închisoare. Simpla posesie a unui obiect antic care nu a fost declarat în termen de 15 zile serviciilor arheologice sau comisariatului de poliţie cel mai apropiat, expune deţinătorul unei urmăriri penale. În conformitate cu reglementările Uniunii Europene, este interzis importul în Grecia a cărnii, produselor din care, lapte şi produselor lactate de către călător. Călătorii care intră sau părăsesc teritoriul Greciei, avînd asupra lor bancnote, monede sau cecuri de călătorie în sumă de pînă la 10000 euro (sau echivalentul lor ) urmează să le declare autorităţile vamale greceşti, la trecerea frontierei. Checurile bancare nu trebuie declarate.

Începînd cu data de 1 octombrie 2004, animalele care sunt introduse pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene trebuie să satisfacă noi condiţii sanitare mai severe: 1. identificarea (tatuaj sau microcip implantat sub piele) 2. carnetul de sănătate veterinar 3. vaccinul antirabic în curs de valabilitate 4. titrajul seric de anticorpi antirabici (examen de laborator efectuat pe o mostră de sânge care permite testarea eficacităţii vaccinului antirabic). Acesta trebuie făcut la minimum trei luni după vaccin şi cu trei luni înaintea intrării pe teritoriul unui stat membru UE.